Tänään taas mennään, kun vastaan asettuu viikon toisessa ottelussa Salavat Julajev Ufa, yksi sarjan suurista. Vaikka Ufa on aloittanut kauden heikosti ja puolustuksen kärkinimi Sami Lepistö on maajoukkuetehtävien takia sivussa, on Ufa silti yksi sarjan kärkijoukkueista. Homman onkin toimittava huomattavasti tiistaita paremmin jos tänään halutaan kaivaa pisteitä.

Ufa on pelannut ennen tämänpäiväistä koitosta kuusi ottelua, voittaen ainoastaan kaksi. Yllättäen Ufa on hävinnyt Avtomobilistille ja jopa Dynamo Riialle. Kyseiset tappiot ovat tulleet toki rankkareilla, mutta silti varsinkin pistemenetys latvialaisille oli suuri yllätys. Puhtaasti tilastollisesti Ufalle on tehty paljon maaleja, 21 kappaletta. Tilastossa kuitenkin kummittelee melko suurella painoarvolla 7-1 tappio SKAlle, eli aivan katastrofaalisen heikosta maalivahti- ja puolustuspelistä on turha puhua. Ufalta löytyy laatua vaikka sioille syötettäväksi.

Kauden kaikki ottelut pelannut ruotsalainen Niklas Svedberg on parempi maalivahti kuin 3,08 GAA tai 88,8% torjuntaprosentti osoittavat. NHL:ssäkin torjunut ruotsalainen aloittanee tänäänkin maalissa. Suomalaisittain suurin mielenkiinto kohdistuu luonnollisesti Teemu Hartikaiseen. Hartikainen on profiloitunut Baškortostanissa pelatessaan yhdeksi sarjan parhaista power forwardeista ja noin 40 pisteen mieheksi. Yli satakiloinen järkäle onkin jokeripakistolle varmasti paha pidettäväksi.

Jokerileiristä katsoen kuitenkin ottelua voisi tituleerata Omarkin kohtaamiseksi. Jokereissa pelatessaan Omark takoi 16+30 pisteen lisäksi itsensä fanien sydämiin taikurimaisilla syötöillään ja peliälyllään. Omark on yksi kandidaatti jopa pistepörssin voittajaa ajatellen, jos kemiat ketjukaverien kanssa kohtaavat. Viime kaudella Omarkilla näytti olevan juurikin Jokereita vastaan suuret halut näyttää. Jos sama jatkuu tänään, on

Mielenkiintoista olisi ollut nähdä Sami Lepistö tänään kaukalossa. Vaikka mies ei ole pitkään aikaan edustanut Jokereita, mielletään hänet Ilmassa osaksi perhettä. Monena vuotena Lepistöä onkin odotettu kotiin, mutta vielä toistaiseksi pelit ovat jatkuneet rahakkaammissa sarjoissa tai seuroissa. Puhtaasti pelillisesti on kuitenkin Jokerien etu, että Lepistö on maajoukkueen mukana: Lepistö on noussut sarjan aivan kirkkaimpien tähtien joukkoon.

Vielä toistaiseksi en ole kokoonpanoja löytänyt, mutta Jokerien kohdalla ilmassa on pari positiivista ongelmaa ja tukku kysymysmerkkejä. Maalivahtivalinta tulee olemaan hyvin mielenkiintoinen. Viime ottelun pisteistä on yksin kiittäminen Zapolskia, mutta toisaalta Helenius on aloittanut tämän(kin) kauden vahvasti ja on aiemmin mm. nollannut Ufan. Joensuun poissaolo olisi Jokereille kova pala. Vaikka poissaolon kestoksi mainittiin day-to-day, on jokainen Jokerien veneessä mukana ollut tietoinen tuon määritelmän uhkakuvista: osa on oikeasti poissa vain päivän tai pari, mutta ajoittain kohdataan Eavesin tai Korpikarin tyyliin jotain pahempaa. Puolustuspää tulee myöskin olemaan mielenkiintoista katsottavaa. Toisaalta Lauridsen voi olla hieman heikompana luistelijana pujottelukepin roolissa, mutta toisaalta esimerkiksi Lajunen ja väkivahva Hartikainen tai maaginen Omark kuulostavat tuhoisalta yhdistelmältä.

Vielä toistaiseksi Jokerien peli on ollut kaukana valmiista. Jalosen sapluuna ei tule pelaajilla selkäytimestä, jonka seurauksena muun muassa puolustusalueella on juostu liikaa kiekon perässä, hyökkäyksiin lähdettäessä etäisyydet ovat venyneet liiaksi ja peli on ollut melko hidasta. Jos Jokerit alkaa saada otetta pelikirjasta, ei tänään kolmen pisteen voittokaan olisi yllätys. Mutta jos peli on yhtä sekaisin kuin tiistaina, tänään voi tulla ruminkin lukemin tappio.

Loppuun vielä pieni knoppitieto. Salawat Julajev oli baškiirien kansallissankari, joka oli yksi 1773-75 talonpoikaissotien johtajista.