Odottelinkin vähämaalista ottelua tänään Sibiriä vastaan, ja se tosiaan nähtiin. Kun kaksi erää oli pelattuna, ei maaleja oltu vielä nähty. Kolmannessa sitten jo verkko heilahti, mutta lähtökohtaisesti tilanne meni kaavailujen mukaisesti: maaleilla ei pahemmin juhlittu. Suurin uutinen kuitenkin oli se, että Jokereita ollaan kaupittelemassa kiinalaisomistukseen, ja kyseinen kauppa sisältäisi myös venäläisleirin osuuden Hartwall Arenasta. Tämän uutisen jälkeen millään muulla ei enää ollutkaan merkitystä, sillä tämä oli paras Jokereita koskeva uutinen vuosiin, jopa ollessaan vielä Kauppalehden toimittajan tietojen varassa ja esisopimusasteella. Palailen aiheeseen tarkemmin myöhemmin.

Kaksi erää oli Jokereilta varsin kohtuullista kiekkoa. Joukkue pääsi tekopaikoille, varsinkin ylivoimalla, mutta maalinteko itsessään tuotti vaikeuksia. Osaltaan hyvin maalilla torjunut brittiläiskanadalainen Danny Taylor oli syyllinen tähän, mutta myös Jokerien hyökkäyksen on syytä katsoa peiliin. Muun muassa Joey Hishon muutamaan kertaan turhaan pihtasi laukaustaan, eikä tarjottuja ylivoimia pystytty hyödyntämään.

Kolmas erä sitten olikin jo murheellista. Ajassa 41:38 Sibirin Vladislav Naumov onnistui lopulta iskemään kiekon yläpeltiin sekavan tilanteen jälkeen. Maalia tarkasteltiin vielä videolta, mutta lopulta tuomio oli selkeä: maali hyväksyttiin ja Lauridsen ulos jäähyaitiosta. Ja Jokerit ei tälläkään kertaa oppinut virheestää, vaan ajassa 42:38 Joey Hishon sai 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta. Alexejev Konstantinin ja Jespen Jensenin väkivaltaisuuskakkoset eivät tuoneet joukkueita tasavoimaisiki, mutta Adam Polasekin ylivoimamaali päästi.

Jokerit on tällä kaudella ollut perinteisesti vahva kolmansissa erissä, mutta ei tänään. Kellojen pysähtyessä aikaan 48:20 Vladimir Pervushin vei isäntäjoukkueen jo kolmen maalin johtoon, ja peli oli sillä taputeltu. Seitsemään minuuttiin kolme maalia on liikaa, erityisesti hyvin puolustavaa joukkuetta vastaan. Jalonen haki tosissaan tasoitusta ottamalla Zapolskin pois luukulta jo hyvissä ajoin, mutta lopulta se viimeinen todellinen kirivaihde jäi käyttämättä. Ei auta, nyt kävi näin.

Ei auta, Jokerit kaatui tänään hyvin pitkälti ylivoimatehokkuuteen. Sibir onnistui joka kolmannella ylivoimayrityksellään, siinä missä Jokereille tarjoiltu kahden miehen ylivoimakaan ei tuottanut tulosta. Sibir oli tänään tehokkaampi maalin edessä, eikä lopulta numeroista jäänyt sen kummempaa purnausta: joukkue on vienyt tällä kaudella nyt keskinäiset pistein 6-0 ja maalein 7-0, joten Sibiristä on noussut Jokereille pieni peikko. Onneksi Sibir sentään pelaa idässä.

Ottelun erikoisuudeksi voinee laskea toisen erän tekniset ongelmat. Hyväksi toviksi kuva meni aivan täysin puuroksi, ja yksittäisistä pilkahduksista saattoi hieman päätellä missä päin kenttää pelattiin. Lähtökohtaisesti kuvanlaatu näytti olevan vähintäänkin ihan OK, mutta nämä tekniset ongelmat ovat varsin ikäviä katsojan näkökulmasta. Noh, näitä tulee ja Siperian perukoilla ajoittain pätkivä kuva saattaa jopa kuulua asiaan...

Paluu arkeen koittaa Tapaninpäivänä, kun lännen jumbo Dinamo Riika saapuu Helsinkiin. Kyseessä on KHL:ssa melko harvinainen ”tuplakohtaaminen”, sillä seuraavan kerran jo 27. päivä kohdataan sama joukkue samalla areenalla. Nopeasti muisteltuna tämä on ensimmäinen vastaava tapahtuma Jokereille KHL:n runkosarjassa. Mielenkiintoinen viritelmä, mutta myös riskialtis: Riika ei ole mediaseksikkäin joukkue, ja tuplapeli voi hyvinkin syödä yleisömääriä reilulla kädellä.

Hyvää joulua jos juttu kiinalaisista jää myöhemmille päiville. Ensin pitää perehtyä lähdeaineistoon tarkemmin ja miettiä asiaa.