Ottelun merkitystä ei sovi väheksyä silloin, kun pudotuspelipaikka on uhattuna. Merkitys voi näkyä paineina tai korostuneena yrittämisenä, ja Jokerien osalta peli alkoikin surkeissa merkeissä. Ensin Lauridsen haki tappotaklausta Ivanoviin, vetäen puolittain ohi. Regin ei voittanut irtokiekkoa, vaan Akmaldinoville saatiin pelattua laukaisupaikka. Viuhuva laukaus meni Zapolskin hanskapuolelta ohi, mutta päätylaidasta irtokiekko tuli suoraan Dvurechenskyn lapaan. Venäläisellä olikin helppo työ pistää kiekko tyhjään verkkoon.

Sekava erä sai kuitenkin siedettävän päätöksen, kun erän viimeisellä minuutilla Regin tasoitti pelin iskemällä maalin edestä Genowayn nappisyötön sisälle. Hyvän pyörityksen Jokereille avasi Jugran Pavel Valentenkon puolittainen loukkaantuminen hänen blokattuaan aiemmin kovan viivavedon. Tuskainen Jugran pelaaja talutettiinkin tilanteen jälkeen kohti pukukoppia.

Erän loppuun tullut tärkeä tasoitus ei kuitenkaan pelastanut ensimmäistä erää huonolta arvosanalta. Jugra sai aikaan pahoja pyörityksiä, Jokerien pelaajien peliä voisi kuvailla sekavaksi ja huolimattomaksi ja pelaajat tuntuivat olevan eri sivuilla keskenään. Vaikka erässä yksittäisiä hyviä hetkiä olikin, pelistä huokui tuska. Rentous tekemisestä puuttui tyystin, ja Jokerit näytti ottavan vaikeasta tilanteestaan paineita sen sijaan, että olisi pystynyt kääntämään sen voimavaraksi.

Toinen erä alkoi O’Neillin hyvällä tekopaikalla, mutta veto viuhui juuri ja juuri ohi. Hyvä ote ei kuitenkaan jatkunut, vaan toisen erän ensimmäisen kovan pyörityksen sai Jugra Hishonin kenttää vastaan. Kovan paineen jälkeen Hishon pääsi yksin kolmea Jugran pelaajaa vastaan. Kiekon menetys, kesken oleva vaihto ja nopea avaus kostautuivatkin, ja Kirill Beljajev löysi pitkällä syötöllä Andrei Ankudinovin. Estelyistä huolimatta Ankudinov onnistui kuitenkin ohittamaan Zapolskin, ja Jokerit oli taas takaa-ajajan asemassa. Tämäkin maali olisi ollut vaihdettavissa, jos Hishon ei olisi epätoivoisesti yrittänyt jallittaa useampaa pelaajaa väsyneillä jaloillaan.

Jos Jokerien ensimmäinen maali meni oikealle pelaajalle, ei toisenkaan kohdalla voi olla pettynyt. Jormakka oli tänäänkin yksi Jokerien työteliäimmistä hyökkääjistä, ja nyt se palkittiin. Kiekko haltuun maaliviivan takaa, ajo keskelle ja kiekko maalille oli juuri sitä asennetta, mistä Jormakalle maksetaan. Nyt kiekko pomppi onnekkaasti sisälle, mutta onnikin on ansaittava.

Maalilla tuntui olevan Jokereille herättävä vaikutus. Heti maalin jälkeen useampi viisikko sai aikaan hyvää pyöritystä, ja lopulta se palkittiin kolmannella maalilla. Lauridsen pelasi kiekon juuri vaihdosta tulleelle Talajalle, ja lopulta Talajan laukaus meni Marjamäen kautta maaliin. Noin minuutti aiemmin Joensuu oli taklannut Kuptsovin Jokerien vaihtoaitioon.

Jotain tapahtui Jormakan tasoitusmaalin jälkeen. Noin puolitoistaminuuttia Jokerien kolmannen maalin jälkeen pääsi Jokerit ylivoimalle, kun Jevgeni Kulik joutui estämään Jokerien pyöritystä koukkaamalla. Ylivoima ei ehtinyt minuuttiakaan vanhentua, kun Pekka Jormakka sai iskettyä tiukan maalineduspelin jälkeen Jokerit jo kahden maalin etumatkalle. Aivan, kun koko joukkue olisi kuin taikaiskusta vaihdettu siksi samaksi nipuksi, joka kaatoi SKAn.

Mutta, Jokerit on Jokerit. Ajassa 36:50 sekä Kulik että Hishon päätyivät jäähylle väkivaltaisuudesta. Tästä 37 sekuntia myöhemmin Marjamäki sai hyökkäyspäässä koukkaamisjäähyn, ja yhtäkkiä kaukalossa olikin sitten kunnolla tilaa. Ylivoimalla Pavel Varfolomejev pääsikin iskemään kiekon ohi Zapolskin, ja Jokerit oli taas palannut päiväjärjestykseen. Se oli turhan jäähyn avulla päästänyt vastustajan takaisin peliin hetkenä, jolloin sen selkäranka olisi voitu kuvainnollisesti katkaista.

Toinen erä oli Jokereilta kokonaisuudessaan siedettävä. Hyvän putken päätteeksi Jokerit sai iskettyä tukun tärkeitä maaleja, mutta toisaalta täysin omasta syystä vastustaja iski kahdesti. Tärkeintä oli kuitenkin se, että Jokerien peli alkoi näyttää jo ajoittain hyvältä, ja täydessä pistepotissa oltiin kiinni.

Kolmannessa erässä Jokereilla on ollut tapana menettää johtoasemia. Nyt Jokereille kuitenkin tarjottiin ylivoimien avulla paikkaa naulata peli. Ensimmäisen alivoimansa Jugra vielä kesti, mutta sen jälkeen homma muuttui. Ensin Jugralle vihellettiin kaksi minuuttia väärästä vaihdosta, ja heti perään toisessa erässä Joensuun jyrän alle jäänyt Kuptsov yritti teloittaa Reginin taklaamalla tätä päähän. Kahden miehen ylivoimalla tulikin onnistuminen, kun Regin ja Jaakola saivat sahattua kiekon Lajuselle, jonka suoraan syötöstä lähtenyt lämäri upposi vastustamattomasti verkkoon.

Mutta, Jokerit on Jokerit. Taas. Kun ottelua oli noin yhdeksän minuuttia jäljellä, Akmaldinov toi kiekon sisälle, pyörähti pari kertaa viivan tuntumassa Genoway kannoillaan ja heitti kiekon maalille. Kiekko löytyikin verkosta täysin vaarattoman tilanteen seurauksena, ja taas oltiin maalin pelissä kiinni.

Verta ruvettiinkin sitten kaivamaan nenästä ja huolella. Ajassa 55:45 Genoway sai jäähyn estämisestä, kun hän ja hyökkäävä pelaaja kohtasivat. Heti perään, ajassa 55:48, Petteri Wirtanen sai aloituksen jälkeen kaksi minuuttia estämisestä, kun kaatoi aloituksen jälkeen Ugolnikovin. Kun vielä Jugra veti ajoissa maalivahdin pois, maali oli vain ajan kysymys. Lopulta Lapenkov pääsi iskemään kiekon helposti ohi Zapolskin.

Mutta, onhan tämä mielenkiintoinen peli. Wirtasne jäähyn loppuhetkillä jura sai kaksi minuuttia väärästä vaihdosta, ja Jokerit pääsi ylivoimalle. Ylivoimalla Jensen pääsi viivasta laukomaan, ja kiekko muutti suuntaa Jormakasta. Jokerit oli taas noussut johtoon ja Jormakka merkkautti hattutempun ottelussa, joka oli pakko voittaa.

Lopulta Jokerit kesti, ja kolme pistettä oli todellisuutta. Äärimmäisen eriskummallinen ottelu oli voitettu, ja millään muulla ei merkitystä ollut. Kuusi tehtyä on loistava suoritus, ja paikkoja oli tehdä toinen mokoma lisää. Viisi omiin on kuitenkin liikaa, varsinkin kun vastustaja käytti käytännössä lähes kaikki paikkansa ja valtaosa maaleista oli suoraan seurausta Jokerien henkilökohtaisista virheistä. Tyhmillä jäähyillä tehtiin tästä pelistä tiukka, ja sakannut alivoima ei tuntunut toimivan edes sarjan heikointa ylivoimaa vastaan. Toisaalta oma ylivoima tuotti tulosta, ja se on jo askel oikeaan suuntaan.

Tyylipisteitä on turha Jokerien tilanteessa laskea. Tästä pelistä saatiin kolme pistettä, ja se on mitä tilattiin. Eriskummallinen ottelu oli, mutta sillä ei ole mitään merkitystä.