Nižnekamsk ei ole mikään varsinainen turistikohde, joten Jokereilla ei huomenna toivottavasti ole lomavaihde silmässä. KHL:n tasoerot ovat suuria, eikä Neftehimik ole lähelläkään TsSKAn tasoa, mutta se on silti yllätysvalmis joukkue. Lähtökohtaisesti Jokerit on loukkaantumishuolistaan ennakkosuosikki, ja vain kolmen pisteen voitto on tyydyttävä lopputulos. Jos Jokerit aikoo menestyä tällä kaudella, on näiltä ennakkoon heikommilta pystyttävä kairaamaan pisteitä.

Tähän mennessä Neftehimik on voittanut kuudesti ja hävinnyt kuudesti. Viimeisimpien otteluiden tappiot Amurille ja Kunlunille kertovat siitä, että joukkue ei ole sarjan parhaimmistoon kuuluva. Toisaalta voitto Lokomotivista taas kertoo, että Jokerit ei voi lähteä otteluun takki auki. Normaalilla suorituksella Neftehimik tulee olemaan suupala, mutta vajaalla suorituksella ei tarvitse pisteitä tuuletella.

Suomalaisia kotijoukkueesta löytyy kaksin kappalein, kun Tomi Sallinen löytyy hyökkäyksestä ja Ville Kolppanen maalilta. Salliselle kauden tehot 1+1 eivät ole tyydyttävällä tasolla, vaan SHL:ssa 0,68 pisteen keskiarvolla painaneelta suomalaiselta odotetaan enemmän. Kolppanen puolestaan on pelannut viisi kahdestatoista ottelusta, pelaten siis puoliksi Ivan Lisutinin kanssa. Kolppasen otteita en tällä kaudella ole nähnyt, tilastollisesti hän on kuitenkin pelannut varsin kelvollisesti. Suomalaisille tuttu on myös Turussa kauden pelannut Dan Sexton. Sexton onkin ollut usean vuoden Neftehimikin ykköstykki, ja joukkueen hyökkäyspeli on paljon hänen varassaan.

Maalinteko on tällä kaudella ollut Neftehimikille suuri ongelma. 1,58 maalia per ottelu on säälittävän vähän missä tahansa sarjassa, eikä joukkueessa liiemmin maalintekovoimaa olekaan. Kuvaavaa onkin, että ainoastaan Polygalov ja Gynge ovat osuneet useammin kuin kerran. Käytännössä koko KHL-uransa Neftehimikiä edustanut Polygalov on parhaimmillaan hätyytellyt 15 maalin rajaa, Gynge puolestaan teki kaudella 2014-15 Admiralin riveissä 18 maalia.

Maaleja Neftehimik on puolestaan päästänyt 27. SKA on kerran takonut kiekon viisi kertaa Neftehimikin maaliin ja Amur on kerran onnistunut neljästi, mutta yleisilmeeltään Neftehimikin ottelut ovat olleet vähämaalisia. Joukkueen puolustus muotoutuu käytännössä täysin venäläisistä Kinraden huilattua koko alkukauden. Puolustus ei ole erityisen nimekäs, mutta ei perustasoltaan kuitenkaan mikään organisoimaton joukko muualle kelpaamattomia hampuuseja. Jotta Neftehimik pystyy haastamaan Jokerit, täytyy joukkueen puolustuksen onnistua.

Marjamäen, Lauridsenin, Joensuun ja Jormakan loukkaantumiset ovat Jokereille kova haaste. Käytännössä pirteimmät pelaajat ovat sivussa, ja varsinkin laiturien osalta alkaa kokoonpano olla jo haasteellinen. Toisaalta yhden epäonni on toisen onni, ja esimerkiksi Hishon on alkanut osoittaa heräämisen merkkejä. Nyt tarjolla on tonttia monelle alisuorittaneelle pelaajalle, ja onnistumisia voidaankin odottaa. O’Neill esimerkiksi saattaisi olla kovakin tekijä, kunhan vain gorilla tipahtaisi selästä.

Viimeisimmän ottelun taisteluvoitto TsSKAsta antaa varmasti uskoa Jokereille. Vaikka peli on kaukana valmiista, on joukkue iskukykyinen, ja ennen kaikkea sarjasijoitustaan parempi. Itseluottamus ja usko omaan tekemiseen ovat kiekossa tärkeitä asioita, eikä niiden merkitystä sovi aliarvioida.

Kaupunkina Nižnekamsk on venäläisittäin pienehkö, asukkaita on noin 234 000. Kaupungin asukasluku on kuitenkin kasvanut tasaisesti vuosien saatossa, osittain teollisuuden tarjoamien työpaikkojen avulla. Nizhnekamskneftekhimin (eng. translitterointi, venäläisittäin Нижнекамскнефтехим ja vapaasti suomalaisittain Nižnekamskneftehimin) työllistämisvaikutus kaupungille onkin suuri. Tataarienemmistöinen kaupunki onkin tietyiltä osin suomalaisittain varsin tuttu: tehtaan ympärille muodostuneita kaupunkeja on Suomessakin.