Ennakko jäi sitten kirjoittamatta, mutta väliäkö tuolla? Jokerien ja SKAn välistä kohtaamista on kuitenkin puitu mediassa sen verran, että tuskin näillä lukijamäärillä kuitenkaan kukaan jäi kokonaan ilman minkäänlaista ennakkokatsausta. Ja sitä paitsi, kun nämä kaksi joukkuetta kohtaavat, kentällä voi tapahtua mitä tahansa ennakoimatonta. Yksi asia on kuitenkin selvä. SKA lähtee käytännössä jokaiseen otteluun ennakkosuosikkina, riippumatta vastustajasta.

Ennen ottelua henkilökohtaisesti mietin kolmea seikkaa kokoonpanoa koskien. Ensinnäkin, Tolvasen otteita mainion avausottelun jälkeen odotti vesi kielellä. 3+1 tehojen jälkeen poika oli noussut Helsingin puhutuimmaksi nimeksi. Toinen tärppi oli Jokereissa debyyttinsä tehnyt John Norman. Vaikka hänen tulonsa ei saanut kovinkaan suurta kuolamäärää kertymään fanien suunnille, on hänelle tiedossa iso rooli. Jos hän vain pystyy sen ottamaan. Kolmas pointti puolestaan oli Jormakan puuttuminen. Jormakka on erikoistunut pietarilaisten kaatajaksi, ja olisikin ollut mielenkiintoista nähdä hänet taas kaukalossa kurittamassa miljonäärejä idästä.

Ottelu alkoi Jokerien kannalta verrattain murheellisesti. Tasakentällisin SKA hallitsi avauserää lähes mielin määrin, ja ylivoima-aikaa kotijoukkueelle tarjottiin liikaa. Toinen ylivoima tuottikin tulosta, kun Suomessa verrattain vihattu Ilja Kovalchuk onnistui yllättämään Zapolskin rannelaukauksellaan. Laukaus itsessään oli hyvä osoitus siitä, miksi Kovalchuk on yksi sukupolvensa parhaista maalintekijöistä. Harmittavasti vielä jäähy oli tullut väärästä vaihdosta, kesken Jokerien ylivoiman. Ylivoiman menettäminen väärään vaihtoon on aina suuri virhe, ja nyt vielä virhe näkyi lopulta tulostaululla maalisarakkeessa.

Kokonaisuudessaan ensimmäisestä erästä jäi se fiilis, että Jokerit oli selkeästi altavastaajana. SKA ei esittänyt parastaan, mutta oli silti selkeästi hallitsevampi. Jokerit sai yksittäisiä paikkoja vastahyökkäyksien kautta, mutta kokonaisuudessaan ero oli vähintäänkin samalla tasolla kuin kauden avausottelussa. Ero keskiviikkoon oli tosin siinä, että Jokerit oli nyt vastaanottavana puolena. Lisäksi jäähyjen määrä oli aivan liian suuri joukkuetta vastaan, johon on vaikeampi tänä vuonna mahtua kuin yhteenkään olympiajoukkueeseen.

Toiseen erään Jokerien ilme muuttui lähes tyystin. Toinen erä oli Jokereilta suoraan sanoen hyvää ja viihdyttävää lätkää, vaikka vastustaja olikin hyvä. Jokerit onnistui luomaan paikkoja, pitämään kiekkoa ja saamaan laukauksia. Erityisesti O’Neillin johtama ketju oli alati vaarallinen, samoin Niemen ketju oli erityisesti Marko Anttilan johdolla pirteä. Reginin ykkönen oli verrattain yössä, ja Normannin ketju oli sanalla sanoen surkea. Erityisesti Norman näytti juuri siltä, että pelituntuma puuttui tyystin.

Vaikka toisen erän loppuun SKA sai hurjan pyörityksen aikaan, kokonaisuudessaan toinen erä oli hyvä. Vastustajan maalivahti, se kolmen metrin Koskisen korvaaja mahdottoman nimen kanssa, hoiti kuitenkin hommansa hyvin. Kolmanteen erään lähdettiin sitten Jokerien yhden maalin tappioasemasta, eikä mikään vielä tässä vaiheessa ollut ratkennut.

Kolmannessa erässä SKA käytännössä nollasi Jokerit. SKA ei esitellyt parastaan, vaan pelasi Jokerit tehokkaasti niin irti kiekosta kuin tekopaikoistakin. Jokerit pelasi hyvän erän, mutta ei pystynyt luomaan paikkoja vaaditulla tavalla. Siihen on syynsä, miksi Pietarissa pelaa kärjistetysti 10 olympiatason puolustajaa. Lopulta sitten peli ratkesikin.

Kolmannen erän viimeisellä neljänneksellä Jokerit sai ottelun toisen jäähyn väärästä vaihdosta. Ylivoimalla Plotnikovin luoman tilanteen jälkeen kiekko päätyi Jakovleville, joka olisi pystynyt laukomana itse hyvästä paikasta. Laukauksen sijaan hän kuitenkin jakoi kiekon keskustaan vielä paremmassa paikassa olleelle Shirokoville, eikä mies epäonnistunut. Kylmähermoisuus tekopaikassa tappoi pelin, eikä Jokerit enää kahden maalin takaa-ajoasemasta noussut, kun toinen maali tuli ajassa 56:47.

Kokonaisuudessaan peli oli Jokereilta hyvä. SKA on maailmanluokan joukkue, ja jopa NHL:ssa voisi tälläkin nipulla pärjätä. Vaikka joukkuetta ei edes ole kasattu kyseisen sarjan tarpeita ajatellen. Pistetili ei karttunut tänään, mutta Jokerit näytti ainakin pysyvänsä pietarilaisten mukana ainakin ajoittain. Esitystä ei tarvitse hävetä, vaikka maalisarake jäi nollaan ja pisteitä ei tarttunut mukaan.

Jokerien kysymysmerkkejä jäi paljon. Regin oli varjo siitä pelaajasta, joka viime kaudella raahasi joukkuetta selässään. Normanin kohdalla pelaamattomuus näkyi niin selvästi, että hän olisi voinut hyvin jäädä polkemaan kuntopyörää kolmannen erän ajaksi. Maalinteko tuotti vaikeuksia, eikä paikoille päästy toivotulla tavalla. Vaikka laukausmäärä oli vähintäänkin hyvä, tuhannen taalan paikoilta SKA pelasi meidät pois tehokkaasti.

Sunnuntaina seikkailu idässä jatkuu Lokomotivin vieraissa. Todennäköisesti kyseessä on kauden ensimmäinen peli, jossa voittajan veikkaaminen ei ole helppoa. Minsk oli sanalla sanoen surkea, SKA puolestaan tarvittavan tehnyt paras eurooppalainen joukkue. Lokomotiv on laadukas joukkue, mutta kaukana tänään kohdatusta joukkueesta.

Todennäköisesti, muttakaan ei pomminvarmasti, huomenna tulee jotain ennakon tynkää. Riippuu hyvin pitkälti olotiloista, sillä kohta matka jatkuu kotisohvalta ulkoilmaan.