Ottelu alkoi Jokerien näkökulmasta vauhdikkaasti, kun Joensuu iski irtokiekon verkkoon heti ensimmäisessä vaihdossa. Valitettavasti vain tuomari ehti viheltää pilliinsä turhan hätäisesti, ja maali hylättiin. Heti perään sitten jäähy, ja TsSKA pääsi Kiselevichin maalilla johtoon. Tilannetta vielä edelsi Anttilan ja Wirtasen ylivoimahyökkäys, joten oikein pahasti suolaa haavoihin siroteltiin. Ensimmäinen laukaus sisälle, kaksi missattua paikkaa Jokereille ja ylivoimalla kotijoukkueelle heti onnistumisia. Jalonen vielä haastoi maalin maalivahdin häirintänä, mutta lopputulemana oli vain hyväksytty maali ja menetetty aikalisä.

Maalin jälkeen Jokerit näytti aavistuksen hallitsevammalta, mutta huippupaikkoja ei kuitenkaan helsinkiläisryhmä päässyt luomaan. Ja kun itse ei tee, niin vastustaja tekee. TsSKA sai noin kuuden minuutin pelin kohdalla pienen pyörityksen Jokerien päätyyn, ja Reginin maila katkesi kamppailutilanteessa. Lopulta Reginille ei uutta tikkua saatu ajoissa ja Kuldakin sijoittui amatöörimäisesti, jolloin Greg Scott pääsi viemään moskovalaisjoukkueen jo kahden maalin johtoon. Sokeampikin näki tässä vaiheessa sen, miksi TsSKA voitti lopulta runkosarjan. Se nimittäin viimeisteli jäätävällä tehokkuudella.

Lopulta ensimmäisessä erässä ei enempää maaleja nähty. Erää kuvasi hyvin maalien määrä: peli oli periaatteessa varsin tasainen, mutta TsSKA käytti paikkansa murhaavalla tehokkuudella. Jokerien peliä rikkoivat erityisesti jäähyt, ja lopulta TsSKA oli kuitenkin kuskin paikalla kiekon kanssa. TsSKA ei varsinaisesti ollut missään vaiheessa erää varsinaisesti hädässä, ja Jokerit ei pystynyt kunnolla toteuttamaan omaa pelikirjaansa.

Toinen erä alkoi Jokerien kannalta suorastaan surkeasti. Ensi alkuun saatu ylivoima menetettiin käytännössä tyystin, sillä laukaustakaan ei saatu maalia kohti. Heti perään omat jäähyt, ja erän ensimmäinen kymppi meni täysin TsSKAn komennossa. Kuvaavaa, että Jokerit sai ensimmäisen laukauksensa maalia kohden vasta noin erän puolenvälin tietämillä.

Mutta kun ensimmäiset laukaukset oli saatu, pääsi Jokerit paremmin peliin mukaan. Erän puolenvälin jälkeen TsSKA näytti hieman jo alkavan himmailemaan, ja Jokerit pääsi entistä paremmin peliin mukaan. Erän ensimmäinen maali nähtiinkin vierailijoiden toimesta, kun Anttila löysi hyvällä syötöllään Pihlströmin takatolpalta. Komea maali oli Jokerien kannalta tärkeä, sillä peli oli taas maalista kiinni.

Seuraava maali meni kuitenkin TsSKAlle. Kahden pitkän kiekon ja äärimmäisen pitkän vaihdon jälkeen Jokerien väsynyt puolustus ei enää pystynyt pitämään tilannetta maalin pelinä, vaan Kiselevich pääsi tinttaamaan 3-1 lukemat tauluun. Viimeistään toisen pitkän kiekon jälkeen olisi aikalisä saattanut pelastaa tilanteen, mutta senhän Jalonen tuhlasi jo ensimmäisessä erässä.

Toisesta erästä jäi varsin ristiriitainen mielikuva ainakin allekirjoittaneelle. Ottelun ensimmäinen puolisko oli suoraan sanoen surkeaa katsottavaa, sen verran purjeissa Jokerit oli. Meno näytti pikemminkin marraskuiselta selviytymistaistelulta kuin pudotuspelisarjalta, jossa ennakkosuosikkia yritetään tosissaan haastaa. Mutta kun tuuli kääntyi, Jokerit pääsi mukaan peliin, ja jopa hallitsi ottelua. Lopulta kuitenkin kykenemättömyys suorittaa vaihtoa piti huolen siitä, että TsSKA pääsi erätauolle kahden maalin johtoasemassa. Erityisesti pitkiä kiekkoja roiskinut Marjamäki voisi välipäivänä harjoitella määrämittaista ihan tosissaan.

Kolmannessa erässä Jokerit näytti ajoittain maansa myyneeltä, ajoittain taas tosiaan voittoa hakeva porukalta. Erän tyylikkäimmän tilanteen loi Frank Gymer, joka tuotuaan laidasta kiekon sai vielä luotua tekopaikan Lauridsenille. Tällä kertaa ei maalia tullut, mutta nämä otteet kertovat karua kieltään Gymerin potentiaalista. Hän ei pelaa muiden loukkaantumisten takia, hän pelaa omien näyttöjensä takia.

Paras tekopaikka avautui kuitenkin Huhtalalle. Kun ottelua oli jäljellä noin kahdeksan minuuttia, Regin sai pelattua hienolla syötöllä Huhtalan läpiajoon. TsSKAn pelaajan kaadettua Huhtalan tuloksena olikin rangaistuslaukaus, ja paras mahdollinen paikka tasoittaa peli. Huhtalan ponneton laukaus kuitenkin päätyi aivan suoraan Sorokinin räpylään, ja venäläistorjujalla oli helppo työ torjua tilanne. Riitti, kun ei liikuttanut räpyläkättään pois kiekon tieltä. Tällaiset paikat pitäisi ehdottomasti käyttää hyväksi.

Ottelun kannalta suuri maali nähtiin ajassa 54:07, kun Lajusen hirmuinen laukaus löysi tiensä verkkoon. Nopeasti keskitolpasta ulos kimmonnut laukaus meni vielä tuomareilta ohi, joiden piti tarkistaa tilanne videoilta. Lajusta olen kauden aikana paljon kritisoinut, mutta nyt varakapteeni teki tärkeään paikkaan suuren maalin.

Lopulta kuitenkaan Jokerien kiri ei riittänyt. Hieman paitsiolta haiskahtanut, vaikkakaan videolta selväksi maaliksi osoittautunut, tilanne johti Teleginin maaliin. TsSKA sai paikan periaatteessa ilmaiseksi, sillä Jokerit oli vetänyt Zapolskin maalilta, eikä lähtenyt kunnolla karvaamaan. Pitkä roikkukiekko avasikin kotijoukkueelle lähes ilmaisen paikan niitata ratkaiseva maali.

Ottelun loppua varten saatiin vielä pienet painit ja nyrkkihippaset. Ottelun ratkettua Jokerit haki muutaman kovan taklauksen ja torikokouksen, jonka seurauksena TsSKA vastasi huutoon. Aivan sattumalta Pavel Karnaukhov ei pelannut ottelun ainoaa vaihtoaan ottelun jo ratkettua. Vaihtoa, joka kesti muutaman sekunnin ennen Oliver Lauridsenin kohtaamista painin ja nyrkkihipan muodossa. Puhumattakaan, että hän oli tyystin aloitteellinen tilanteessa.

Kokonaisuutena ottelu oli Jokereilta hyvinkin kaksinainen. Periaatteessa Jokerit teki paljon hyviä asioita, voitto ei olisi ollut suuri vääryys ja TsSKA ei kuitenkaan lopulta jyrännyt yli niin pahasti, kuin 44 pisteen ero runkosarjassa olisi voinut kertoa. Käytännössä kuitenkin Jokerit päästi TsSKAn aivan liian helpolla. Painetta ei saatu annettua tarpeeksi, kaksi ensimmäistä laukausta ei saa upota ja paikat pitää pystyä käyttämään paremmin.

Huono alku kostautui tänään. Hyvä asia kuitenkin oli se, että Jokerit pystyi tosissaan haastamaan kotijoukkueen. Yksi ponnekkaampi rankkari ja peli olisi ollut tyystin toinen. Samoin ottelun lopussa haetut asetelmat lupaavat hyvää torstaita ajatellen. Jokerit ei ole tullut alistumaan tai peruuttelemaan, eikä TsSKa odota sarjasta helppoa ja kivutonta voittoa.