Joskus pelaajat olivat kyselleet Hannu Jortikalta, miksi joukkue harjoitteli sunnuntaina. Valmentajavelhoa ei tämä kuitenkaan haitannut, vaan hän totesi, että jäähalli on heidän kirkkonsa. Huomenna olisikin taas juhlapäivä, kun Ufa saapuu Jokerien vieraaksi Ilmalaan. Konditionaalin valitsin kuitenkin tarkoituksella, paljon nimittäin riippuu edellisen ottelun loukkaantumisten vakavuudesta. Jos sekä Regin että Genoway ovat sivussa, kuten todennäköisesti ovatkin, on juhla aivan väärä sana.

Ufa on yksi sarjan isoimmista, mutta ehkä yhden askeleen jättiläisiä jäljessä. Idän nelossijaa se ei ole saanut sattumalta ja kokoonpanon puolesta joukkue on Jokereita edellä, mutta toisaalta vastikään kaatunut Magnitka on edellä niin sarjataulukossa kuin paperillakin. Hyvällä suoritustasolla siis Jokerit voi voittaa, mutta huono tekeminen kostautuu varmasti. Edellisotteluun verraten vastustaja on kuitenkin hyvinkin erilainen: Ufa on sarjan kärkipäätä tehdyissä maaleissa mitattuna, mutta idän pudotuspelijoukkueista vain Neftehimikin verkkoon on tehty enemmän maaleja.

Suomalaisittain Ufa on varsin kiinnostava joukkue. Teemu Hartikainen on tällä hetkellä ehkä koko sarjan paras voimahyökkääjä, Omarkin taikatemppuja on nyt puolitoista vuotta ollut jopa ikävä ja Sami Lepistön paluuta Jokereihin odotetaan ja toivotaan joka kevät. Hyökkäysorientoitunut joukkue onkin varmasti viihdyttävämpi vierailija kuin Traktor oli torstaina. Jos edellisessä ottelussa kaikki ennusmerkit puolsivat vähämaalista ottelua, nyt tilanne on päinvastainen. Varsinaisella peliajalla voidaan hyvinkin nähdä yli viisi maalia, riippuen miten hyvin kotijoukkue pystyy maalipaikkansa käyttämään.

Maalivahtipeli Ufalla on ollut tällä kaudella vaihtelevaa. Ruotsalainen Niklas Svedberg on kantanut päävastuun, eikä hänen kautensa ole ollut täydellinen. Vielä kaudella 2013-14 Puolassa torjunut Andrei Gavrilov on aloittanut noin kolmanneksen peleistä, ja hänen tilastonsa ovat varsin vakuuttavat. 94,6% torjuntaprosentti ja 1,65 päästettyä maalia ottelua kohden ovat kovia lukemia, riippumatta ketä vastaan pääosa ajasta on pelattu. Maalivahtipeliä arvioidessa Ufa onkin hyvin haastava joukkue: vastassa voi olla joko todellinen muuri tai varsinainen imuri, riippumatta kumpi maalivahdeista komennetaan luukulle.

Jokerien hyökkäyspelin osalta huominen on suuri kysymysmerkki. Jos sekä Regin että Genoway ovat poissa, on Jokerien hyökkäyspeli jopa surullista luettavaa paperilla. Jos ja kun ykkösylivoimasta puuttuu 60% pelaajista ja poissaolot kohdistuvat juuri ratkaiseviin pelaajiin, ei Jokerien tilanne ole hyvä. Regin on raahannut tätä joukkuetta eteenpäin, ja hänen pitkä poissaolonsa olisi lähes kuolinisku tälle kaudelle. Jokerit on Regin ja Regin on Jokerit, eikä häntä pysty yksikään nykypelaaja paikkaamaan millään tasolla.

Ottelun kannalta Jokereilla on kolme kohtaa, jotka ratkaisevat pisteet. Ufa on pidettävä poissa maalipaikoilta, eikä heidän hyökkäävien pelaajien oloa saa tehdä helpoksi maalin edessä. Ufa tulee käyttämään paikkansa armotta. Toisekseen, Jokerien on pystyttävä käyttämään paikkansa hyväkseen. Poissaolot varmasti vaikuttavat, mutta niiden taakse ei tarvitse piiloutua. Kolmas tekijä puolestaan on jäähyttömyys. Kun ylivoimalla pyörii Hartikaista maalinedessä, Omarkia kiekon kanssa ja Lepistö antamassa taustatukea, ei Ufaa yksinkertaisesti saa päästää ylivoimalle.

Yleisön osalta sunnuntait ovat perinteisesti olleet haastavia. Periaatteessa iso yleisö on vapailla, eikä työvuorojen, opiskelujen tai vastaavien takia tarvitse jättää otteluja väliin. Toisaalta yritysasiakkaita ei viikonloppuisin ole liikaa liikenteessä, ja pikkujoulut saattavat painaa yksittäisten katsojien takaraivossa. Toivottavasti halliin saadaan hyvä tunnelma, ja katsojista se kuudes kenttäpelaaja. Sitä nimittäin tarvitaan, jos Regin on poissa.

Yksi kauden suurimmista alisuorittajista KHL:ssa on ollut Hishon. 3+7 30 otteluun ovat surkeita lukemia pelaajalle, jonka piti olla kärkiketjujen maestro ja joka paukutti viime vuonna AHL:ssa 43 pistettä. Nyt jos joskus Hishonin on onnistuttava, sillä sairastuvan tyhjentyessä hän ei vastaavaa vastuuta enää saamaan ilman onnistumisia. Hishonin kohdalla onkin huomattava se, että periaatteessa hän pelaa hyvin: hänen luistelunsa on riittävällä tasolla, hän ei ole kiekollisesti kyvytön ja hänen laukauksensa ei ole laaduton. Käytännössä Hishon on kuitenkin ollut suorastaan surkea. Hän tekee jatkuvasti vääriä ratkaisuja kiekollisena, kiekottomana hän ei tarjoa tukea ketjukavereilleen ja siinä sivussa on tullut liikaa turhia jäähyjä. Hishon vaikuttaakin pelaajalta, joka ei pysty noudattamaan Jalosen pelikirjaa yhtään.  

Kyynisenä en jaksa tällä haavaa uskoa kolmeen pisteeseen. Varsinkin hyökkäyksen osalta tilanne on se, että ratkaisuvoimaa on liikaa sivussa ja rotaation puuttuessa kokoonpanoon asti päätyvät kärkipelaajat ovat pelanneet erittäin paljon viime aikoina. Hyökkäysvoimainen Ufa tulee varmasti pitämään vauhtia, ja kaikkien todennäköisyyksien mukaan Jokereilta tullee bensa loppumaan loppua kohden.