Huomenna olisi sitten viikon ensimmäinen peli, kun Jokerit vierailee Minskissä Dinamon vieraana. Jos parissa edellisessä ottelussa on saatu nauttia hyvästä kotiyleisöstä ja lyhyestä lentomatkasta, niin sama teema jatkuu kaikkien todennäköisyyksien mukaan nytkin. Dinamo on perinteisesti vetänyt kaudesta toiseen yli 10 000 katsojan keskiarvoja, ollen sekä yksi KHL:n että koko Euroopan suurimpia kotiyleisöjä keräävä joukkue. Muun muassa Jere Karalahti muisteli erityisellä lämmöllä minskiläisyleisöä, eikä hän ole jäänyt ainoaksi. Vaikka Valko-Venäjän politiikasta olisi mitä mieltä tahansa, yksi asia on selvä: kyseessä on todellinen kiekkomaa.

Jokerien osalta peli tulee ehkä hieman epäkiitolliseen paikkaan. Alla on lyhyt huili, mutta toisaalta heti torstaina on kauden toistaiseksi kuumin kotiottelu SKAta vastaan tiedossa. Ainakin näin fanin näkökulmasta on olemassa pieni pelko siitä, että huomisesta ottelusta tulisi lopulta vain kenraaliharjoitus ja ohipeli. Kaiken järjen mukaan näin ei tule tapahtumaan, mutta kaikkien pelkojen mukaan näin juurikin tulee tapahtumaan.

Kautensa Dinamo on aloittanut varsin ailahtelevasti, Jokerien tapaan. Joukkueen sarjasijoitus on varsin odotetun kaltainen, mutta yksittäisisissä otteluissa heilahtelua on ollut paljon. Dinamon kausi onkin siis ollut hieman Jokerien kaltainen, ja varmasti valkovenäläisfanit ovat saaneet kiroilla aivan tarpeeksi. Se kuitenkin on varmaa, että huomenna Jokereilla ei taaskaan ole varaa lepsuilla. Dinamo on erittäin laadukas joukkue, eikä kuudes sija lännessä ole tullut sattumalta ja vahingossa.

Joukkueen runko on varsin tyypillinen monelle KHL:n ei-venäläiselle joukkueelle. Sen runko muodostuu hyvin pitkälti oman maan kärkipelaajista, ja kärkeä on höystetty kovilla pohjoisamerikkalaisilla. Dinamon tapauksessa vieläpä osalta pohjoisamerikkalaisista löytyy nykyisin myös Valko-Venäjän passi. Saa nähdä, liittyykkö kolmatta huippukauttaan Minskissä pelaava Matt Ellison jossain vaiheessa tähän ryhmään. Seuran ja maan maajoukkueen osalta varmasti haluja olisi, eikä maan presidentti Aljaksandr Lukashenka ole ennenkään passeja pihdannut.

Jokerien osalta tilanteen pitäisi olla varsin selvä. Vastaan tulee laatujoukkue, joka varmasti saa yleisöltä kaiken tuen. Pistetilin on pakko karttua loppukautta ajatellen, mutta samalla peliä on pystyttävä kehittämään. Nykytasoinen Jokerit tullee pääsemään pudotuspeleihin, mutta nykytasoinen Jokerit ei montaa pudotuspeliottelua tule pelaamaan. Tilannetta ei helpota se, että Keränen ja Hishon voitaneen tässä vaiheessa kautta julistaa hutihankinnoiksi, ja ainakin allekirjoittaneen usko ei enää heihin riitä. Käytännössä siis urotekoja odotetaan muilta, ja roolia on tarjolla muillekin kuin Reginin kentälle.

Kokoonpanon osalta oikeastaan vain maalivahtivalinta on mielenkiintoinen etukäteen. Periaatteessa ykköstorjujan roolia ollaan asettamassa Zapolskin harteille, mistä kielii muun muassa edellisten otteluiden peluutus ja Heleniuksen hapuilu edellisessä pelaamassaan ottelussa. Puhtaasti levon puolesta Zapolskia ei tarvitse huomenna lepuuttaa, mutta kaiken järjen mukaan hän tulee olemaan ilman yllätyksiä aloittava maalivahti torstaina.

Dinamolla on Jokerien KHL-historiassa oma iso roolinsa. Dinam oli vastustaja Jokerien historian ensimmäisessä KHL-runkosarjasarjaottelussa, ensimmäisessä pudotuspelisarjassa ja Jokerien toistaiseksi ainoassa pudotuspeliottelusarjan voitossa. Toivottavasti huomenna ei tarvitsisi kiroilla, vaan voisi huoletta vedellä yhden viivan hyvien Minskin otteluiden sarjaan.