Olympiakarsinnat on nyt pelattu ja taas olisi aika katsella seurajoukkuetoimintaa. Kauden alku on Jokereilta ollut heikko ja tänään olisi syytä parantaa jos Traktor halutaan kaataa. Vastus ei tule kuitenkaan olemaan helppo, vaan Traktor on Suomessa jopa aliarvostettu vastustaja. Kauden alussa se pystyi kuitenkin kaatamaan Pietarin SKAn jatkoajalla ja on napsinut tasaisen varmasti pisteitä ottelusta toiseen.

Kotijoukkueen hyökkäysarsenaalia johtaa Minskistä siirtynyt kanadalainen Paul Szczechura. Häneltä on syytä odottaakin paljon, onhan hän nyt viiden pelatun ottelun jälkeen neljässä pisteessä ja toissakaudella rikkoi 40 pisteen rajan. Viivalta löytyy myös seuraan siirtynyt Kirill Koltsov, joten tulivoimaa varmasti löytyy: onhan kyseinen puolustaja tällä kaudella osunut jo kolmesti. Noin muuten Traktor on melko venäläinen joukkue, joka nojaa hyvin pitkälti hyvään puolustuspeliin. Oletettavasti ottelussa ei tullakaan maaleilla juhlimaan.

Traktor on perinteisesti ollut paha paikka vieraille. Kauden ensimmäisessä kotiottelussaan Traktor kaatoi täyden tuvassa edessä SKAn ja viime kaudella joukkue suorastaan nöyryytti Jokereita johtamalla jo 5-1 ennen päätöserää. Miljoonakaupunki Tšeljabinskin yleisö onkin yksi parhaista venäläisyleisöistä ja pystyy olemaan se kuudes kenttäpelaaja tarpeen vaatiessa. Jokerien pitääkin lähteä siitä, että heti alusta asti ollaan hereillä ja vastustajalta otetaan heti luulot pois. Jos Traktor saa draivin päälle, on sitä vaikea enää pysäyttää. Ja siihen Jokereilla ei ole varaa.  

Jokerien kohdalla tilanne on varsin selkeä. Monen pelaajan on pakko alkaa lunastaa heihin kohdistettuja odotuksia ja pistetilin on kartuttava. Kauden alku on harjoiteltu, nyt on aika pelata. Varsinkin Keränen, Hishon ja O’Neill saavat paljon parantaa kauden ensimmäisistä otteluistaan jos mielivät päästä fanien kirjoissa oikeille sivuille. Jokerifanit osaavat rakastaa onnistujia, mutta muualta tulleet alisuorittajat päätyvät hyvin nopeasti sylkikupin rooliin.

Jos vanhat muistikuvat pitävät paikkansa ja uutta tekniikkaa ei olla saatu paikalle, voi ottelulähetyksen kuvanlaatu olla mitä tahansa. Venäjä on Venäjä ja asiat eivät aina ole ihan samalla tasolla kuin muualla.