Tänään siis vastaan luistelee yksi Euroopan parhaista joukkueista, TsSKA. Joku voisi sanoa jopa paras, enkä voi olla ainakaan tyystin eri mieltä. Vaikka Radulovin lähtö on kova paikka, on joukkue silti äärimmäisen laadukas ja leveä. Moskovalaisille kelpaa tällä kaudella vain mestaruus, eikä runkosarjakaan ole ennen ollut mikään pakollinen paha.

Suurella todennäköisyydellä TsSKA tulee painamaan tänään päälle hirveällä vauhdilla. Joukkue ei ole tunnettu minään hitaana laumana, vaan vauhti on yksi joukkueen pelillisistä erikoisuuksista. Jokerien on siis pakko olla mukana hyvällä jalalla, tai moskovalaiset yksinkertaisesti luistelevat Jokerit jään rakoon. Jos tässä ottelussa jalka ei liiku, ei tarvitse pisteistäkään pelata.

Vauhdin kannalta Jokereita ei ainakaan helpota Jormakan loukkaantuminen. Hän on luistimilla yksi joukkueen parhaimmista, ja hän jos joku pystyy haastamaan vastustajaa luistelullaan. Viimeisimmän oman tietoni mukaan Jormakan tilannetta seurataan päivä kerrallaan, mutta tälli huomioiden en uskalla odottaa häntä kaukaloon ihan lähipäivinä. Päävammat ovat äärimmäisen haastavia ja niiden kanssa ei yksinkertaisesti ole varaa leikkiä. Marjamäen sairasloma puolestaan menee marraskuulle, eikä sekään palvele joukkuetta. Vielä kun Joensuu on pois rosterista, ei loukkaantumistilanne helpota joukkuetta. Lauridsen puolestaan ei tätä ottelua ajatellen ole menetys: heikon liikkeensä takia hän ei tässä ottelussa olisi ollut elementissään.

Sen kummemmin Jokerien tulevaa rosteria on näin keskellä yötä vaikea spekuloida. Hyökkäykseen ei loukkaantumisten takia ole liikaa variaatioita tarjolla, ja suurin mielenkiinto kohdistuukin ketjuvalintoihin. Maalivahtiosastolla Zapolski huilasi sairastumisen takia viime ottelun, enkä itse lähtisi tässä kohdin ottamaan riskejä. Helenius on ollut tällä kaudella hyvä, eikä toista hyvin pelannutta maalia ole syytä peluuttaa, jos pelikunnon osalta ilmassa on yksikin kysymysmerkki. Jos Jokerit kaatuu maalivahtipeliin, sen toteaminen on jälkiviisautta: molemmat maalivahdit ovat pelanneet tähän mennessä hyvin, eikä toista voi nostaa toisen edelle pelkkien otteiden takia.

Moskovalaisten riveistä mielenkiintoisin nimi suomalaisittain on Jonas Enlund. Suomessa hän on jäänyt hieman aliarvostetuksi pelaajaksi muutamastakin syystä. Ensinnäkin hänen Liigauransa on toistaiseksi jäänyt 218 otteluun, ja Tapparassa isot otsikot keräsivät muut pelaajat. KHL:ssa hän rikkonee tällä kaudella leikiten 200 tehopisteen rajan, mutta KHL:ssakin hän on pelannut vähemmän seuratussa Sibirissä, jääden usein Lehterän varjoon. Maajoukkue-edustuksiakaan ei ole tuloksiin nähden tullut odotettua määrää. PiTan ja HIFK:n junnuissa pelannutta helsinkiläistä kannattaakin seurata, hän on kiistatta yksi sarjan parhaista suomalaisista.

Jotain kuitenkin TsSKAn materiaalista kertoo se, että Enlund on kaukana joukkueen ykköstähdistä. Kiselevich, Denisov, Petrov, Da Costa, Mursak, Holloway ja kumppanit pitävät huolen siitä, että kentälle on aina laittaa laadukkaita pelaajia. Kun vielä maalille löytyy Ruotsin maajoukkueesta tuttu Fasth ja komeetan lailla Venäjän maajoukkueeseen noussut nuori Sorokin, laajuutta löytyy jokaiselle pelipaikalle. Jos Novokuznetskia vastaan Jokerit oli ennakkoon täysin selvä ennakkosuosikki, ovat tänään asetelmat aivan päälaellaan. Jokerit on ennakkoon niin selvä altavastaaja kuin vain voi kuvitella.

Kuitenkin Jokerit on pelannut läpi KHL-historiansa hyvin suuria vastaan. Tällä kaudella Ufa kaatui vieraskaukaloissaan ja Omsk oli helisemässä, edellisinä kausina taas on kaadettu milloin ketäkin. Tämä ottelu varmasti sytyttää Jokerit, ja loukkaantumishuolista huolimatta kentällä tullaan näkemään aktiivinen ja taisteleva helsinkiläisjoukkue. Jos tämä ottelu ei sytytä jotain pelaajaa, voi uran siltä seisomalta laitta säppiin. Runkosarjassa ei paljon parempaa ole tarjolla, kun perjantaina kotiluolassa saa pelata näin laadukasta vastustajaa vastaan.

Lipputilanne tulee olemaan mielenkiintoinen. KHL-joukkueista käytännössä vain SKA sytyttää Helsingissä enemmän ja perjantai todennäköisesti auttaa lipunmyyntiä. Nyt on mahdollista aloittaa viikonloppu parhaissa mahdollisissa merkeissä. Loppuun ottelu tuskin tulee myymään, mutta itse odotan 11 000 katsojan rajan menevän rikki. Vaikka alkukausi ei olekaan ollut yhtä juhlaa, on alla kuitenkin voitto, viikonpäivä ainakin allekirjoittaneelle mieluisin pelipäivä ja vastustaja on äärimmäisen kiinnostava. Todennäköisesti hallissa tuleekin olemaan kauden paras tunnelma, mikä sinänsä toki ei vielä vaadi paljoa.

Helppoja pisteitä ei ole tarjolla, eikä Jokerien voiton puolesta kannata löydä ainakaan kivitalojen edestä vetoa. Henkilökohtaisesti odotan kuitenkin niin taistelevaa Jokerijoukkuetta, että ottelun jälkeen voin olla joukkueesta ylpeä tuloksesta riippumatta.