No, nyt on Kiina korkattu tämän kauden osalta. Heti alkuun pakko nostaa käsi pystyyn mitä tuli kokoonpanojen kaavailuihin. Jokereilla ei muutoksia tullut rosteriin ja maalille odottamani Rämö ei edes ollut penkillä. Kiinalaisten osalta odotin puolestaan kovasti Myttysen näkemistä, mutta hän ei edes ollut kokoonpanossa. Tämä on näitä, aina ei voi onnistua. Suurin pettymys mitä otteluun tuli oli kuitenkin yleisömäärä: katsomot olivat erittäin tyhjiä, vaikka kyseessä oli kauden avausottelu Kiinan maaperällä.

Ottelun avauserä päättyi samoihin lukemiin kuin keskiviikkona Spartakia vastaan, taululla nähtiin kiikarilukemat. Kokonaisuutena Kunlun hallitsi avauserää, suurelta osin Jokerien jäähyjen takia. Kunlun pääsi avauserässä kolmesti ylivoimalle, hetkeksi joka kahden miehen. Zapolskin johdolla Jokerit kuitenkin kesti, eikä tuomarien avustuksella otteen saanut kiinalaisnippu onnistunut maalinteossa. Kaikella rehellisyydellä, tuomarilinja vaikutti tosiaan olevan erityisen paljon kotijoukkuetta suosiva.

Toinen erä jatkui tasaisena molempien luodessa puolittaisia paikkoja. Paikkojen lisäksi nähtiin myös ensimmäiset jäähyt Kunlunille, kun ensin molemmilta vihellettiin yhdet miehet jäähylle ja heti perään Marek Daloga sai kaksiminuuttisen huidottuaan O’Neillin mailan pois tämän käsistä. Ylivoimalla edellisessä ottelussa onnistunut Jokerit ei tälläkään kertaa erehtynyt, vaan Jensen yllätti Hedbergin tarkalla yläkulmalaukauksellaan. Tilastoissa Dalogan jäähy merkittiin 16 sekuntia kestäneeksi, tosin tämän päivän tilastoihin kannattaa suhtautua pienellä varauksella.

Kolmannessa erässä Jokerit lisäsi johtoaan, kun hyökkäyspään aloituksen jälkeen Anttila pääsi iskemään kiekon verkkoon. Hyvässä tikissä koko alkukauden ollut nelosketju iski jo edellisessä ottelussa hieman vastaavan maalin. Tärkeään paikkaan tullut maali, sillä Kunlun oli nälkäisenä liikenteessä.

Kauaa ei kahden maalin johto kuitenkaan kestänyt. Maalin jälkeisen vaihdon päätteeksi Lepistölle vihellettiin kampituksesta jäähy, ja Kunlunille tarjottiin jo illan seitsemättä ylivoimaa. Ylivoimalla kotijoukkue kavensikin Vorobein viivalaukauksella. Vaikka ottelussa Jokereille kyseenalaisen helppoja jäähyjä vihellettiinkin, tätä Lepistön jäähyä ei käy kritisoiminen. Selkeä kampitus, vaikkakin vahinko.

Nelosketju ei kuitenkaan panikoinut tai tutissut. Jos ei nimimiehille maistu tai tulosta tule, energinen nelosketju rankaisee. Tällä kertaa Pihlström nousi maalin takaa, heitti ranteen pienestä kulmasta ja yllätti tyystin Hedbergin. Maali olikin ruotsalaiskassarille liikaa, ja Kunlunin maalille luistlei suomalaisvirkaveli Tomi Karhunen.

Ja kun sähistään, niin sähistään kunnolla. Vain hetki Jokerien kolmannesta maalista Marko Anttila otti vielä pikaisen hanskattoman ottelun Kanen kanssa. Kunnolla Anttila ei päässyt mukaan, mutta ei sen väliä. Tälle kaverille ei vittuilla. Samalla Anttilalle tuli täyteen Gordie Howen mukaan nimetty hattutemppu. Tosin sillä lisäyksellä, että syötön, maalin ja tappelun lisäksi Anttila oli napannut myös kymmenminuuttisen aiemmin. Anttila on hurja mies.

Pelimiehenä Mike Keenan haki vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta se ei auttanut. Sen sijaan Pihlström heitti kiekon omalta alueelta pois ja kiekko lipui maaliin. Illan toisellaan Pihlström lopetti Kunlunin viimeisetkin pyristelyt taistella voitosta. Loppu oli enää nyansseja ja jo valmistautumista seuraaviin otteluihin.

Kokonaisuutena ottelu oli Jokereilta hyvä esitys. Ennakossa nostin erikoistilanteet tärkeäksi seikaksi, ja tänään erikoistilannepelaaminen toimi vähintäänkin hyvin. Jokerien alivoima toimi lähes täydellisesti, ylivoimatilanteita ei hukattu turhaan ja tärkeät aloitukset hoidettiin. Jokerien peli oli yllättävän raikasta kaikin puolin, eikä kaukalossa oltu kananmunat kainalossa tai kumartelemassa.

Ottelun ykköstähdet on Jokereilta helppo poimia. Zapolski oli maalilla loistava, ei kahta sanaa. Monta tärkeää torjuntaa pitivät huolen siitä, että Jokerit korjasi täyden pistepotin. Zapolskin lisäksi erityisesti nelosketju oli hurjassa vedossa. Pihlström, Niemi ja Anttila ovat tällä hetkellä Jokerien kuumimpia pelaajia, jotka tekevät tärkeitä maaleja, raatavat kovalla työmotivaatiolla ja tappavat alivoimia. Onkin erittäin hyvä huomata, että joukkueesta löytyy ratkaisijoita leveällä rintamalla ja vielä arsenaalissa on parantamisen varaa.

Maanantaina pelit jatkuvat sitten Habarovskissa Amurin vieraana. Toimistoaikana työskentelevälle ottelu tulee varsin ikävään aikana, mutta katsotaan mitä matsista saa katsottua ja kirjoitettua. Tästä ottelusta on hyvä jatkaa, lähtökohtaisesti Kunlun oli kovin joukkue Kaukoidästä.