Ottelu Kazania vastaan ei alkanut erityisen ruusuisasti, vaan puolustuksen yksi varmimmista puolustajista Arturs Kulda joutui jättämään ottelun väliin loppuhetken varotoimena. Kulda on ollut yksi puolustuksen valopilkuista toistaiseksi, ja hänen jäämisensä sivuun heikentää aina joukkuetta. Onneksi sentään Rautasen tultua puskista on puolustus ollut ainakin tyydyttävällä tasolla.

Ottelun ensimmäinen erä alkoi melko vaisusti. Jokerit sai muutaman tekopaikan, mutta kumpikaan ei saanut kunnollista hallintaa peliin. Kuldan paikkaajaksi tulleen Jensenin jäähyn aikana Kazan kuitenkin iski, kun ennakossa kehuttu Azevedo taas vaihteeksi osui Jokerien maaliin. Kazan nappasi aloitusvoiton hyökkäysalueella, kiekko kiersi viivassa pelanneelle Azevedolle, ja huikea lämäri painui yläkulmaan.

Kun Azevedon maalin jälkeen ei kumpikaan onnistunut ennen summeria, lähdettiin toiseen erään kotijoukkueen johdossa. Toisen erän alku ei tarjonnut suuria hetkiä, mutta ajassa 27:30 tilanne muuttui, kun Roman Abrosimov sai 2+2 jäähyn osuttuaan mailallaan Reginiä kasvoihin. Ensimmäinen kaksiminuuttinen ei vielä tuottanut tulosta, mutta 30:50 Keränen onnistui komean kuvion päätteeksi. Ensin Hishon toimitti kiekon Lajuselle, ja Lajunen löysi toiselta puolelta Keräsen lavan. Keräsen ei tarvinnut kuin pistää mailansa väliin, ja kiekko oli puolityhjässä maalissa.

Toinenkin erä päättyi Jokerien osalta tappioasemassa, kun Kazanin kapteeni Svitov pääsi aivan vapaasti maalin edestä lapioimaan kiekon Heleniuksen torjunnasta tyhjään maaliin. Syöttäjäksi merkattiin Azevedo. Aivan kuten aiemminkin tällä kaudella, Jokerien alivoima- ja maalineduspeli eivät toimineet. Maalista Kazan sai vielä käännettyä hetkellisesti momentumin itselleen, ja oli hyvin lähellä jopa kasvattaa johtoaan. Jokerien onneksi Kazanin Popov nousi laukaisupaikassa Jaakolan kasvoihin, ja Jokerit pääsi päättämään eränsä tehottomaan ylivoimaan. Tai olisi voinut päättää, ellei ajassa 39: 57 Joensuu olisi ottanut hyökkäyspään estämisjäähyä.

Joensuu ei kolmannen erän alussa ehtinyt istua jäähyään loppuun, vaan Sekac lisäsi Kazanin johtoa Azevedon syötöstä. Komea one timer neliön keskeltä suoraan yläkulmaan oli kuin oppikirjasta. Karu fakta on se, että Jokerit ei voi antaa näin vapaasti näin hyviä laukaisupaikkoja näin hyville laukojille. Seisova aluepuolustus voi toimia, jos syöttölinjat saadaan pelattua pois tai laukojat sektorin ulkopuolelle, mutta nytkään tähän ei pystytty.

Neljännen maalinsa Kazan oli tehdä Joensuun otettua toisen jäähynsä hyökkäysalueella ja Rissasen seurattua häntä jäähyaitioon hetken kulutta. Tällä kertaa kiekko ei löytänyt maaliin, mutta roikkui enemmän kuin pahasti ilmassa. Molemmat jäähyt olivat ehkä helponnäköisiä kampitusjäähyjä, mutta täysin vihellettävissä. Jos maila käy vastustajan jaloissa, jäähy on enemmän kuin todennäköinen.

Lopulta Kazanin neljäs maali tuli Jensenin tarjoiltua pehmeällä ja huolimattomalla pelillään Kazanin pelipaikkaan. Tarina on varsin karu. Ensin kiekko Kazanille ja Heleniuksen torjuman irtokiekon lusikoi lopulta verkkoon Chibisov. Jokerit näytti maalinedustalla jo tyystin luovuttaneelta, ja tekeminen oli enää näennäistä.

Jalonen osoitti pelimiehen elkeitä vedettyä Heleniuksen maalilta, kun peliä oli jäljellä vielä lähes yhdeksän minuuttia ja Jokerit pääsi ylivoimalle. Jalosen uhkapeli toimikin, ja ottelussa jäähyillyt Joensuu pääsi kaventamaan maalin kulmalta. Kazan näytti alivoimallaan jo hieman säästelevän, ja se kostautuikin maalin muodossa. Se ei kuitenkaan riittänyt, sillä tasakentällisin Jokerit ei enää saanut peliään toimimaan. Kuudella pelatessaan Jokerit sai luotua vielä ottelun lopussa paikkoja, mutta verkkoon kiekko ei enää löytänyt tietään.

Onnistujia Jokerien leiristä on vaikea löytää. Rautanen hoiti tonttinsa tänään hyvin, mutta varsinaisesti hän ei loistanut. Pieni ruutu ja vähäinen vastuu vaikuttivat tässä kohdin onnistumismahdollisuuksiin. Heleniukselle ei puolustus paljoa apuja antanut, vaan hän jäi aivan liian usein aivan yksin. Jaloselle on kuitenkin nostettava hattua. Hänen reagointinsa kolmannessa erässä toi Jokerit vielä mukaan peliin hetkellisesti.

Numerot 4-2 mairittelevat omalla tavallaan Jokereita. Kazanin peli oli huomattavasti organisoidumpaa, ja käytännössä vain tuuri piti numerot siedettävinä. Neljännen maalinsa jälkeen Kazan pisti niin kovan myllyn pyörimään, että maali roikku moneen otteeseen ilmassa. Jalosen uhkapeli piti vielä pienen toivonkipinän elossa loppuun asti, mutta Jokerit ei voi jatkaa tällä tavalla enää kauan. Aina ei Huhtala tai Anttila pysty tasoittamaan viime hetkillä, eikä pitkässä juoksussa otteluita voiteta pelaamalla vain yksittäisinä hetkinä.

Tämä ilta oli taas jotenkin niin tutunoloinen. Ylivoimamaaleista huolimatta Jokerien ylivoima ei kokonaisuutena toiminut. Tilaisuuksia tarjottiin, mutta viimeistely ei ollut toivotulla tasolla. Kuvaavaa, kuinka usein Kazan pääsi alivoimaisena harppuunahyökkäyksiin. Alivoima puolestaan oli varsin luokatonta, ratkaisten lopullisesti ottelun. Liian huolimatonta, liian välinpitämätöntä, liian hajutonta. Jokerit ei ole niin hyvä joukkue, että työhaalarit voisi jättää naulaan tai pelata puolivaloilla. Tänään Ak Bars Kazan näytti eron tekemisen ja puuhastelun välillä. Kazan oli pelin jokaisella osa-alueella parempi, huomattavasti työteliäämpi ja selkeästi huolellisempi. Ja silti Jokerit pääsi vielä hetkellisesti mukaan otteluun käytyään kuilun partaalla.